Cadeaus inpakken

Het inpakken van cadeaus is een activiteit die doorgaans het nodige geduld en stressbestendigheid vergt. Om er in het vervolg voor te zorgen dat dit niet langer een enorm tijdrovende klus is, bespreken we op deze pagina een eenvoudig stappenplan. Middels dit stappenplan wordt geheel duidelijk hoe je het beste cadeaus kunt inpakken.

Stap 1: Gebruik voldoende papier

Om ervoor te zorgen dat je de juiste hoeveelheid papier gebruikt, leg je het voorwerp dat je wilt inpakken met de voorkant naar beneden op de verpakking die je gekozen hebt. Hierbij is het belangrijk dat aan beide kanten van het voorwerp voldoende papier beschikbaar is. Dit kun je eenvoudig controleren door het voorwerp dat je wilt gaan inpakken drie keer in de breedte of lengte uit te leggen. Ook is het verstandig om gebruik te maken van een vlakke ondergrond.

Stap 2: Begin met het vouw- en plakwerk

Plaats het voorwerp op het inpakpapier en zorg ervoor dat je onder het voorwerp over meer papier beschikt ten opzichte van de bovenkant. Vouw het papier vanuit de bovenkant over het product heen en plak het aan elkaar vast door middel van plakband.

Stap 3: Ga verder met vouwen

Vervolgens pak je het grootste gedeelte van het papier aan de onderzijde vast. Dit vouw je vervolgens naar boven toe. Om een strak effect te creëren kun je een extra kleine vouw maken. Hiermee kun je een extra strakke lijn creëren aan de bovenzijde van het uiteindelijke pakket. Het uiteindelijke idee is dus dat het stuk papier precies op de bovenrand van het product geplakt wordt.

Stap 4: Denk aan de zijkanten

Nu dien je nog de zijkanten te verwerken. Je kunt hierbij het beste beginnen aan de bovenkant van het pakketje. Hier vouw je de zijkanten van het papier naar binnen toe. Vervolgens maak je vier klein gevouwen hoeken. Ditzelfde doe je bij de onderkant van het pakket. Daarna kun je door middel van je duim nagaan of er mogelijke kreukels in de verpakking zitten.

Stap 5: Zet de puntjes op de i

Wanneer het pakket in zijn geheel netjes is ingepakt kun je geheel naar eigen wens de laatste puntjes op de 'i' zetten. Breid het pakketje uit met een persoonlijke boodschap of mooie strik. Door middel van dit 5-delige stappenplan kun jij vanaf vandaag ieder cadeau makkelijk en snel inpakken!